...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Monday, July 18, 2011

My new baby Canie..

setelah berabad dan berdekad utk memiliki beliau.. sungguhpun selama ni mungkin cinta aku hanya bertepuk sebelah tangan.. tp akhirnya kami dipertemukan jodoh.. alhamdulillah.. =)

hahaha over uollss!! kecek punye kecek.. dengan muka tebal.. berkat kekuatan serta ketabahan aku hari tu ada request kat bapak aku, "abah tak ada ke hadiah grad??" aku bole siap da buat wishlist kat bapak aku.. haha.. 1st- iPad2.. 2nd- DSLR

so hasil perbincangan usul di parlimen.. bapak aku luluskan usul permohonan DSLR tersebut!! haha.. on the same time sedey plak kepada si Nicky.. kami da couple since Jun 2008.. =\ sebelum tertubuhnya blog ni pon.. perghhhh gile lama..

sepanjang 3tahun ni memang si Nicky banyak menyumbang tenaga dan byk merantau.. satu Malaysia dia da pergi.. emm mane lagi ek.. haa pergi Shenzhen, Guangzhou, Sydey, Melbourne, Chianmai n Chiangrai.. dan banyak jugak event2 dia terlibat.. aummm..

my dear Nicky
ok kami xde lah break.. aku masih cintakan dia lagi.. haha.. cuma dia terpaksa dimadukan lah.. dgn si Canie - Canon EOS 1100D

my dear Canie
baru la aku tau betapa gigih dan powernye org pakai camera semi-pro ni.. even bdk2 pakai slr pon xreti sgt nk adjust camera ni.. sbb ia sangat leceh!! dan result dia xde la se'power' slr.. kalau slr ko adjust skit je.. or xpyah langsung adjust then petik!! terus dpt pic superb!!

So, most of the pictures dlm blog ni adalah jasa si Nicky aku ni.. dan akan digantikan tugas oleh Canie..

si madu-madu =) : Blacky Nicky and Brownie Canie

3 comments:

izfanora said...

pergh.. klu nak bg hadiah tue kat sini pun ok.. :P

parlimen kamu mmg gempak lah..

ejans said...

haha.. parliment tgh hold bdget da.. so kena tunggu bdget nx year ye baru bole kemukakan usul anda.. =)

littlestar said...

wahh asl ko x amek merah weh?? cun hehe..

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |