...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Saturday, February 28, 2009

Faktor Ketakutan - UKM

14hb feb lepas (time velentine) kolej Sabariah (nadey mengelebey) ada mngadakan satu program kolej. Nadey dan kawan2 kolej nya (keris mas) ada menganjurkan satu program FEAR FACTOR. Dengan bersemangat dia mntak sponsor kt kitorg smua.. n suh kitorg masok.. atas sbb ksempitan.. kami masuk la prog nie.. [haha kami tu hanya Betong (fizul) dan dak bilik dia Is (tomok)]. Untuk memberi support kepada Sabariah dalam mnganjurkan prog nya.. jauh perjalanan kami..

Aku, Kesuma (nad) ngn Ketumbar (ayul) xcukup gagah untuk masuk Fear Factor ni.. si fizul ngn is memang cukup gagah sbb dorg penah join prog cmni kt tmpt laen.. lagi2 si is ni smua dia bole telan..

oke.. ari tue.. kitorg dtg pagi2 bute kat UKM.. tue 1st aku masok sane..



ish2.. nmpak sgt dak koLej kerisMas suke meludah.. haha..
Nadey dgn pembesar suara nya (even suara dia da besar) memekak di sekitar kolej. Konon nk advertise Fear Factor dia la.. tp tgk cm nk mnghalau orang kt situ ade lah..

Fizul (betong) ngn Is (tomok - name baru dia.nad bg)

briefing sebelum start FearFactor

salah satu task dorg.. baling dadu untuk pilih lauk untuk dimakan..

Is kena makan benda yg di Blended kan.. Fizul makan yg raw punye..

yeah.. Fizul mampu tersenyum lg..

Fizul kena makan Pegaga (kot lupe), budu, halia, ntah ape lg da.. lupe..

Gagah sungguh kamu Betong.. haha xtahan kot time nie.. bau bahan2 dia je da busuk..


Oke.. team mereka xdpt ke final.. dorg smpai stage 3 je kot drpd 4.. 1st belari2 cari barang, 2nd makan, 3rd kena kunci dlm locker then kena cr kunci kt tong yg menjijikkan kate fizul.. So dorg xberjaya dlm task nie.. xdpt la ke final.. lagi pon dorg syuko xdpt ke final.. sbb kena minum telo mentah.. then kuarkan balek partner kena minum plak.. si fizul xbole makan telo mentah.. (aku langsung bau pun xbole).. lg pon kitorg da penat n lama kt sane.. so kalah pon ok la..

tu je la.. kami njoy di sana.. even penat skit.. yg penting dpt support nadey.. pastu kitorg g oU.. dpt mkn aiskrim cnnetto free kt sane.. haha..

Wednesday, February 25, 2009

kawan baek aku kena MOLEST oleh mmber sendiri??


Mengapa ia harus terjadi??

Aku kesian kat Kesuma.. selalu menjadi mangsa kerakusan Sabariah..

hurmm.. kat public pulak tu..

Tuesday, February 17, 2009

Lawatan ke KeLumpo

13 Feb 2009 - hoho.. sem ni under subject Business Development, kami ada satu lawatan industri ke Post Office ngn Royal Selangor kt Setapak.. aku sangat excited menunggu lawatan ni.. macam dak2 sekolah dlu xsabar nk g lawatan ke zoo or muzium ke.. haha.. malam before g tu siap g 7ebeli jajan smua.. hoho.. then ptt kumpul kt uitm kul 5.30.. then kitorg agak lewat skit la dlm 5.45am smpai.. ingt bus smua da dtg ke ape la.. rupanya2 kami antara student luar yg terawal dtg. haha gilak ar semangat.. then nek bus dlm kul 6.30 kot then aku pun start tdo je dlm bus. sbb mlm tu aku xtdo takot xterjaga nnti.

6pagi da berkumpul dpn admin

perjalan ke KeLumpo


then sampai la kami ke Kelumpo.. gilak ar.. haha excited gile.. macam pelik pun ade, wt lawatan kt area2 kL nie.. lagi2 da dkt ngn ruma aku.. haha.. budget mmng asal Segamat la nie.. haha.. So first tempat kitorg g Royal Selangor kat Setapak.. even selalu lalu sini tp xpenah singgah pun.. hoho..

dpn RoyaL Selangor Pewter

kami lah lelaki yg ada dalam class kami

model untuk Piala F1 Singapore Grand Prix classmates ku
gigih mnghasilkan pewter

balek dari vietnam
so ok la kat dlm ni.. dia tnjuk asal usul selangor pewter ni.. pasal pewter smua.. dia ade tnjuk corporate vid then ade Q and A session.. so bagus gak ar kitorg.. byk tnye kt dorg.. ade yg pasal business smua la.. then dorng bawak g kilang dia smua.. rupanye royal slngor pewter ni kira multinational company lah.. dia byk company kat luar Malaysia.. even kt Malaysia xsgt popular among Malaysian tp kat luar popular la cth kt U.K.

Then tgk ar barang2 yg dia jual.. tp smua mahal2.. cm xberbaloi je.. smpai 600k pon ade.. baek beli emas bole jual balek.. ni pewter.. sape nk beli balek dgn harga tinggi.. ok then dorg xbg gift pun.. tp ade bdk start mntak Calendar kt receiption, so menderu la bdk2 g amek.. hoho.. aku dpt lar.. tp sian kt dak kelas aku eira dan kawan2 yg mntak dlu tp xdpt.. haha..

ok then kitorg g semayang kt Masjid Negara.. ade la kawan2 aku yg xpernah sembahyang kt sini yg even duk kL.. ok alhdllah pas sembahyang g makan kat JAKIM pnye foodcourt. then ingt nek bus g post office.. rupanya kena jalan kaki.. sbb katenya driver nk makan.. daa! panas kot.. dgn baju ala2 keparat (koperat) kasut kulit yg bertumit.. hadoi.. menapak la jua ke sana yg dlm 5oometer lebey.. ade yg sesat la.. hoho.. sian dorg..

Ok smpai pos malaysia dorg bawak tgk ala2 mini muzium dorg lah.. then baru masok bilek cnvention dorg la.. pngarah bahagian ape ntah bagi speech then terang kan pakai slide.. then kitorg di bahagi2 kan kpd group.. kitorg g kt tmpat betul2 surat di asingkan smua la.. best gak la.. tp dah smua workers pndang pelik je.. tp layan la.. dorg smua sporting gila.. tgh keje sebok2 bole layan kitorg yg macam jakun dari Segamat ni.. ok penat gak la time ni.. dari satu level n department kitorg tgk.. then naek balek bilek tu, ade jamuan skit.. then dpt goody bag.. yeahh.. pemurah pos malaysia ni... haha.. ade macam kot..


bersama lecturer kami (pink) yg bj itam tu lect klas laen
dorg bg jamuan..

meLacur di depan Pos Office

pekerja sementara Pos Malaysiadeja gembira setelah dpt mencuba
deja gigih sebelum dpt cop

ok then balek tp kena menapak kembali ke bus kt masjd negara.. smbhyang asar dlu then baru aku amek beg aku menapak kembali ke LRT pasar seni.. bdk2 laen kembali lah ke Segamat. sape nk balek uma balek la.. tp kena sbmit borng dlu.. hurmm penat gilew kot.. da rasa macam baru balek keje kena nek pblic trnsport.. then smpai setiawangsa mmber aku fizul amek kt situ.. tu la cerita lawatan ke KeLumpo aku.. gilak ar.. Kelumpo byk bngunan tinggi2.. haha..

Friday, February 6, 2009

Bayi LeLaki - beyonce feat. sean paul

video

huhu kami merakamnya ketika dalam perjalanan puLang dari iPoh ke Kuala Lumpur. Kami dalam keadaan sengaL aer+keGersangan+kemUrungan so terjadi la vid clips laHarnat seperti ini..

Aku tidak dapat menguploadnya lagi ke youtube di atas sebab2 hakcipta kononnye.. bodo pnye youtube.. haha.. nJoy la dis vid okay..

Thursday, February 5, 2009

kami LOST.. kami LOST di tambun..



haha.. tu la ayat nadey .. "aku lost.. aku lost.. aku lost kat lost world of tambun".. haha sambil terjerit meroyan2 kt dpn entrance LOST WORLD of TAMBUN.

aku sangat malas nk taip byk2.. tp ingin saya tegaskan di sini.. saya dan kami kami sangat njoy di sana.. saat yang kami tunggu2kan.. haha.. dis is our 1st trip together-gether la.. hehe.. then our 2nd plan mao g trip ke pulao.. may b perhentian kot.. xsabao rasanye.. ok balek ke topic asal..

ok aku siap booked otel smua.. suh bapak suh dak office dia bookdkan otel untuk kitorg.. actually excited sngt nk g mule2.. aku siap survey kt internet dr otel sampai ke theme park dia.. asal ingt nk g bukit merah. tp macam jao je. aku malas nk drve. even ramai ckp tambun xbest mane tp ini je la tmpat yg kitorg rase ok je.. haha.. lagi pon da bosan berjalan ke arah seLatan.. so nk try jalan ke utara skit.. hehe.. lagi pon aku suke view kat ipoh ngn tambun ni.. cm tenang je..

oK byk plan yg berubah actlly.. tp atlast aku,pizul,nadey ngn nad g ari kamis 29hb dulu. then ari jumaat baru ayul ngn alyn dtg. hehe.. patut smua g same2. tp da dorg ade quiz last minute kan. so terpaksa la kami pergi dlu.. sbb masing2 da xsabar..

then kami sngt njoy dlm prjalanan pergi.. karaoke dr start enjin smpai ke tambun.. gelak hampir 99% aje.. haha aku da malas nk taip ni.. tp aku nk ckp yg aku njoy gilew.. byk photoshoot ktorg buat.. hehe.. mcm2 je.. ni gamba2 yg ade.. kat nad yg ketegak sgt nk gamba.. amek la kt sini kay.. sparuh lg aku bg nnti..



meroyan ibarat singa.. aummm.. (baru sdar, xde ke org ramai nmpak kitrog pelik cmni)
oteL budget kami

team masing2.. team E, team A dan team N

suwit sgt kan.. haha..

giLak hawt kami..


photoshoot kami di iPoh railway station..






nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |