...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Thursday, April 30, 2009

paperDOLL - musim 2 (memang laharr..)


venue : auditorium Tngku Abdl Rahmn MaTic, jln ampng..
date : 29/4/09

time : 8.30 pm
price : ??? (nad blnja)

Td aku baru pas tgk teater Patung Kertas musim2 nie.. g ngn naD n aS.. hurmMmm ayuL xdpt g kata nYa (sudahlah maria..) dan pzoL da keLik kampung dah.. hurmmMmm..

ni kira 1st tyme la layan teater.. nad blanja aku tgk.. taw2 je dia suh aku tgk teater nie.. haha.. ingt xramai org dtg, ye la weekdays kan.. rupanya mnggalakkan jugak la.. ingt pondan2 je tgk.. tp xde nmpak seko pondan pon dtg.. pakcik makcik ad yg dtg.. (giLa sporting dorg..) then byk org yg pas balek ofis dtg tgk la..

ok citer dia best ar.. bole la.. kelakar jerr.. memang laHar.. ni sebagai sumber inspirasi aku untuk meningkatkan prestasi meLahar org.. haha.. citer dia sememangnya pasal kehidupan pondan@maknyah@bapok kt kL nie.. dia xde sedey sgt pon.. klaka.. menginsafkan.. penuh ngn mesej la..

dorg smbil2 tu kutip derma untuk IJN foundation.. membantu kanak2 sakit jntng.. kire dorg tnjuk yg dorg ni bkn saje2 wt teater ni la.. tp ad social respnsblty gak la..

pelakon2 yg ada byk gak yg fofular.. datuk jalaludin hassan (aku main eja jerr), ashraf muslim, kelvin tan, adek (citer sutun tu..) dan ramai lg la.. ada yg pompuan, laki dan ramai separuh2.. haha.. dorg ni smua blakon giLer superb lah.. yg xpondan pon memang pondan habes..

then, bukan blakon je.. dorg ade mnari2.. biasa ar mcm gala pondan2.. drag2 then brangan mnyanyi tue.. haha best giLer tgk dorg.. ade yg aku kagumi kecHantekkan dorg.. natural giLer.. t*t*k pon siap bole kalah kan mmber2 fomfuan aku.. opsSss.. haha..

bnda2 mcm ni aku pnah tgk kat pattaya ari tue.. ingt kt msia xde.. rupanya2 sama hebat international gituw.. haha.. pondan2 dorg smua sempurna giLerrrr..

k ar. tu je.. lebey2 tgk ar sndiri hokey.. xde mahaL mane pon tiket dia.. cepat ar sblm 3hb kot abes.. tket bole beli kt venue di atas.. (sebelah saloma bistro).. xmnyesal punye la tgk.. siap datuk timbalan mnteri penerangan ngn bini dia pon dtg tgk ngn kitorg..

========================

viviana mc mlm tue.. (aku nk mulut lahar mcm dia, bak kate nad, "mulut lahar jilid 15")
dia kate dia mcm "angeL" haha..konon2 misS worLd lah.. cantek2 weyh..
ni ha datuk timb. mnteri penerang tu ngn bini dia..view dari seat kitorgashraf muslim yg baju putih tue.. lepas bukak rmbut palsu dia.. salah sorg pelakon.. haha..


kami enjoY..

Sunday, April 26, 2009

malam sebelum graduan (dec08-april09)


hUrMmmm... xsangka da hampir mao grad diploma ku.. dinner yg dari part1 brangan nk pergi akhirnye di jejaki jua.. haha.. tempat di mana senior2 ku dulu diraikan.. venue ngn tarikh smua gmba tu da menjelaskan segalanya oke.. nama dinner ni fofular kt sgmat pre-graduation night. tp yg betul malam pra-graduan, tp kt venue tulis majlis pra-graduan.. haha yg penting dia buat time dinner ok..

excited+hambar=prasan haha tu la prasaan masa nk g dinner ni.. mule2 excited gile.. tp da cuti smnggu stdi week, rasa malas pulak nk g mLaka.. haha.. tp hasil semangat gegurL dan boboy ku pergi jgk lah..




(aku malas nk upload satu2.. gamba dari myspace jerr.. hehe..)

mlm tu best ar.. ramai rupanya bash aku.. ada yg xpenah nmpak muke pon.. then cmpur ngn dak degree lagi.. memang sangat ramai.. aku dtg da lmbt brape jam da.. biasa lah ingt prog uitm segamat ni kan memang lewat 1/2 jam.. dari mule aku pijak kt uitm sgmt mmng xpenah punctual. rupanye lain plak bila da kat mlaka nie.. haha..

da la lmbt.. meja xde sape reserved kan.. so memang xde tmpat la untuk kami2. tempat untuk diri sndiri pun kena menumpang kasih meja org.. jalan2.. tanye, "haa ada orang x seat nie??". then jwpn, "ada lah.. cube try tnye table sana".. da tnye table laen, "ha bagam, kalau sorng ada lah". hadoii.. xsangka kena merempat disebabkan lambt.. smua angkara ustat ngn bokser.. haha.. nk mandi2 huh.. tp atlast dpt duk ngn intan ngn atip.. yg laen smua berpecah sorg2.. konon kitorg anta wakil stiap table lah.. hehe..

then paling xsangka lah.. tetibe Nash keluar nyanyi.. waaa.. gilak impressed aku.. haha.. ingt dinner nyanyi2 sndiri jerr.. haha.. so ok la.. dia nyanyi best ar.. sebijik mcm aku dgr kat radio.. haha.. then ad zapin.. zapin.. dan zapin.. cm biasa la kan.. then ada lg nyanyi2 yg sedap tahap bole lah oleh dak2 part brape ntah..

so overALL= berpuas hati+njoy+sedey+terasa da tua

Monday, April 6, 2009

major presntation : SIME DARBY

video
(video ini di buat oleh aku, simple jerr.. jnji laen)

*************************

Ni la last presentation aku untuk diploma.. (mudah-mudahan) Presentation ni untuk sbject Business Development. Kitorg ada major ngn minor prsntation.. yg ini adalah major kitorg..

ok saja nk share ngn korg.. mane taw ad yg nk amek sbject ni.. kitorg kena pilih satu company multinational yg malaysian pnya then analysis dorg punye issues pasal marketing ,financial ,human resources ngn other business related.. kira sbject ni himpunkan ape yg kitorg penah blaja dari part1 smpai part6 lah..

so group laki tunggal klas aku ni pilih Sime Darby kos bapak member kitorg (abon) HR manager kat situ.. so senang la skit..

rasa excited giler nk prsnt ni even byk sources kitorg xde.. cari pun by internet ngn newspaper jer.. xmcm sbject laen aku slalu g intrview cmpany tu.. tp kali ni malas dan x sempat.. hoho..

saja je post bnda ni.. kos ni last prsntation aku untuk sem ni kan..

pasni da xde lagi pakai mtrx number ni 2006276462

*************************

muke selenga jer.. haha..

*************************
name tag kitorg.. aku gak yg design.. even simple tp lain dr yg ada..
asyik2 name tag leminated yg gantung2 tu je.. kali ni buat cm bentuk lencana skit..


Friday, April 3, 2009

PART ONE ku

haha.. kepada eira amek la pic korg kt sini.. compare kan muka korang time part1 dlu ngn skrng.. suci sngt nox.. haha.. skrng.. haissshh.. hoho..



time kelas mlm account
************


discussion untuk ctu
(1st prsntation gile kaw time part1, siap tipu lecturer lagi)


presentation ctu

*************

time KESAT ada Kembara Tengku Mahkota Johor dtg.

*************
kat LT

klas business math

studi konon la

kat kolej ngn MALAT

senior ku POLO dan PYE

bebudak wing ku

kat wing kolej aku

*************

earthHOUR '09

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

last saturday aku dan kluarga brjaya menjayakan kempen nie. huwahaha.. mak aku pun siap smngat suh tutup lmpu then bli lilin.. tp kipas ngn tv bukak jugak la.. bergelap la kami selama 6O minit untuk buMi. haha..

kitorg tgk brita ngn aF dalam gelap.. yg penting xkesah la ramai ke tak yg spport.. smuanye bermula dari kita.. ntah2 jiran kite pun tnggu kite.. kalau kite x mule sape nk mule tul x..

ok tue je laporan aku.. Sayangi la Dunia Kita..
nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |