...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Wednesday, July 29, 2009

Penipu!! Memang kau dasar penipu Maria!!

waaa.. macam tgh berlakon teater, tak pun slot drama Sembilu Kasih.. haha.. ruangan kali ini ingin aku berkongsi dengan kalian tentang satu modus operandi si pencuri@pencopet. Aku baru terbaca tentang ruangan ini dkt srt khabar Utusan Malaysia terbitan 28/07/2009.
-Klik utk link Utusan-




Ok cerita dia pasal Ada sekumpulan warga Arab (3 orang) yg melakukan penipuan dgn jaya nye ketika mangsa sdng mngluarkan duit dr ATM (bkn angktn tntera msia ok).

Si mangsa ni tgh berangan la kluarkan duit kan.. tibe2.. "Cik tolong amek kan duit tu" kate pompuan arab yg dlm lingkungan 30-50 tahun (seperti dilaporkan).. konon nye dia sakit pinggang..

Mamat ni pon kutip la.. bagi kat dia.. then kawan minah ni dtg konon2 marah minah ni.. "kenapa you amek duit tu.. tu mesti duit org la! xbaek kita amek taw" kate kawannye..

Si mangsa malang natasha ni pon leka tgk dorg syok bergadoh sesama sndiri tanpa menyedari seko lagi pak arab da guna mesin ATM dia.. siap withdraw duit lagi beberapa ribu ringgt.. then abes je drama tu.. dorg smua blah.. then mamat ni baru la perasan.. hadoii.. (kuat berangan la ni)..

rupa2nya.. dorg pegi keluar kan lagi duit si mamat malang natasha ni kt tempat laen.. cmne dorg dpt nombor pin dia pon xtaw..

So, itu la cerita yg telah aku cuba gambarkan ni.. sebagai pengajaran kepada kita.. takot gak aku dgr.. lagi2 berlaku dkt kwsan aku.. dkt Sri Gombak.. al-maklum la.. budak2 foreigner UIAM bersepah kt sini..

hurmm byk gak cerita dr bdk2 UIA pasal perangai pak HARAB ni.. lg yg berkulit hitam tu.. ade je nk nipu.. adoii Keraja'e Melesia ni da bg masok, belaja la elok2.. kita pon sesama ISLAM.. jgn la buat perkara mcmni..

Akhir kate.. brhati2 la sebelum-ketika-selepas membuat transaksi di mesin ATM.




*dialog tu hanya rekaan.
dorg ckp mcmana,
xtaw la kan.huhu.

5 comments:

tengku_fir21 said...

huuhu...
kiter perlu mesia atm yg perlukan scan mata atau pun thumb print

iyllienaz said...

adoii..bahaya betol now ni..

ejans said...

tengku_fir21= haha btl tu.. atleast secure skit.. kalau trdesak pon si penipu ni kena la heret kite tak pon potong jari ngn korek mata kite..

tp susah gak.. skrng rakyt mlsia verangan berCntact lense.. kang xdpt scan mata.. hehe..

iyllienaz = hurm tul tue.. smua org berpotensi mnjadi PENIPU..

nadey said...

aku suke watak maria ala2 diva xbesalah
aku suke gak watak natasha sb innocent gile....n die mangsa..watak ni selalunya menjdi kegemaran penonton....
pak arab tu watak sehetan...

hahahah GOMBAK....mmg byk foreigner...

ayul=nazrul=lampard said...

uia yer...ohh UIA

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |