...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Monday, November 24, 2008

Rombongan Cik Kiah ke MeLaka

Sebab dah tak tahu nak tulis apa lagi, aku update lah blog aku ni dengan trip ni. haha.. Hari ni aku dengan smua(hampir) family side mak aku pergi ke Melaka. Ada jemputan kahwin dari bakal keluarga cousin aku, kira boyfriend dia punya kakak kahwin. So kami satu family pun berduyun2 lah turun Melaka, haha macam ramai jer. Ada lah empat kereta jer setelah dimampatkan. Kitorg bertolak pukul 11am waktu tempatan dan smuanya tunggu kat Sungai Besi (yg kat selepas Seremban tu, bak kata sorg mamat bijak duduk rumah sewa aku la). Lepas tu masing2 konvoi sampai ke tol Ayer Keroh, then kakak aku dia ada satu lagi wedding, dia suruh member dia jemput kat depan Zoo Melaka.
auntie aku ngn akak sdara aku brangan comeL

Ok then lepas member kakak aku ambil dia, kitorg meneruskan perjalanan ke rumah pengantin. Rumah dia kat area Ayer MoLek (kalau xsilaplah). Boyfriend kakak sedara aku datang amek kitorg, kalau tak memang tak sampailah. Time kitorg datang sana, pengatin lelaki xdatang lagi lah. So boleh lah melantak dgn aman. Kalau tak org ramai dah dtg segan lah. Makanan dia macam biasa, nasi briyani, ayam merah yg hancur, kari daging,daging masak asam pedas, sayur ape entah dan pencuci mulut bubur kacang & tapai. haha perlu ke cerita.. Lantak aku lah.. bLog aku bukan kaw.. then makan la kami beramai2 dgn muka xmalu sebab bukan kenal sangat pun.

muka yang gembira setelah mendapatkan makanan


Ok lepas melantak, kami ke perigi Hang Tuah untuk bertemu dengannya sebentar. haha.. xde lah.. pergi sana sebab kakak aku tunggu kat sana, so alang2 singgahlah tengok apa yang ada kat situ. Nnti bila ada orang tanye "Dah pergi perigi Hang Tuah?" so jawablah "Dah pergi dah".



demo cara-cara menimba air perigi.. haha..


Ok then lepas dah tak tau nak buat apa, kakak aku pun dah sampai, kami meneruskan perjalanan ke town. Kawan kakak aku bawalah kami ke town, kira dia macam tourist guide kamilah. Dia bawa kami ke Taming Sari Tower. Lagi pun mak aku nak sangat tengok. Kami semua pun naik lah. Selamatlah tak ramai sangat, cume tunggu beratur dalam 2 ke 3 trip camtu. Harga dia RM10 utk pemegang myKad, dan RM20 utk tak ada myKad. So boleh lah. Aku rasa lagi ok kot kalau korang naik ni daripada eye on malaysia kat Melaka tu, sebab kat kL tu pun dah bosan, ni pulak dia letak kat tepi laut tu. Atleast naik ni korang berputar 360 derajat untuk tengok view. Eye on Malaysia pusing 360 derajat jugak tapi dari atas ke bawah je lah, baik naik tu kat fun fair.







Ok lepas itu, kami pergi ke Umbai untuk menikmati makanan laut. haha ayat.. Ok tempat ni aku pernah datang dulu. Time tu dtg dengan bos travel agency yg kami selalu guna, dia belanja kami kat sini. Tapi yang kali ni kawan kakak aku bawa kat gerai lain, gerai kawan dia katanya. So boleh lah makanan dia sebab masing2 laparkan. Tapi bagi aku tak ada la sedap mana pun. Cume quite cheaper la compared to other places, sebab dalam RM180 untuk 20 orang makan camtu. Kalau kitorang selalu makan kat Port Klang pun dalam 7 orang makan dah lebih RM200. So boleh lah. Lepas melantak sepuasnya kami pun pulanglah ke KL. So itu je lah nak disharekan.




2 comments:

remain unknown said...

hey2,
fyi,i xpenah pegi pon perigi hang tuah tu.
haha.

Hairy said...

Eh,camne aku leh tebabas kat blog ko nih?Anyway..post nih je best..haha

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |