...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Saturday, November 22, 2008

Madagascar : Escape 2 Africa

Hari ni aku dgn kakak aku dan dua org anak buah aku pergi menonton cerita "Madagascar: Escape 2 Africa". Patut kawan aku fizul join skali, tp rupanya dia kena hantar member dia pergi LCCT, member dia nk balek Serawak plak. So kami 4 orang je la yg pergi. Kali ni my nieces nak belanja aku tengok wayang, haha aku tuntut sebab hari tu dia belanja kakak aku tgk High School Musical 2, tapi aku kat uitm ada paper final. So aku tuntut kat dorang, huwahaha pakcik yg kejam. Ok aku booked citer ni kul 8.20 kt cathay cineplex sebab semua tempat dah penuh. Macam tut* jer, kat gsc pavilion penuh, kat timesquare penuh, padahal waktu weekdays tu. Lagi2 time mlm cmtu, kalau weekends tu boleh terima lah.

Ok citer ni best lah. Aku xsangka jalan citer dia macam ni la. Aku ingt macam biasa2 jer, actlly biasa jer cuma menariklah.. haha xtaw nk describe.. yang pasti memang kelakar macam yg 1st dulu.. Cerita dia ade skit sambungan pasal yang dulu.. dari mana asal usul alex (singa) tue, then citer dorg kt madagascar kononnye nk pergi balek new york lah. Kapal terbang dorang dah siap dah, so dorg plan nk balek new york. Si king monyet comel tu (x ingt name dia)pun follow dorg naik flight tu. Part ni memang kelakar skit.

Ok then kapal terbang dorg terhempas kat Africa, masing2 temui habitat masing2, jumpe kawanan (ayat.. giler ar) masing, mule2 dorg njoy la.. part kat sini memang kelakar tahap cipan lah.. citer pasal setiap chrcter dgn life baru dorg.. tp then.. haha tengok la sendiri.. xbest lar kalau aku taip semua sinopsis dia.. lagi pun kau hengat aku rajin nk tulis banyak2.. haha.. korang tgk lah.. njoy punye aku gerenti.. xrugi duit la even nieces aku blanja.. hahaha..

2 comments:

Anonymous said...

ish trukmyer perangai ko tau la duit simpan nk beli hp bru huhuhu jgn mare..

remain unknown said...

at last,
menghapdate gaks!
haha.
btol2
mdgscar itu bestkn?
xrugi tgk.
:))

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |