...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Wednesday, October 7, 2009

Segamat betul membenci ku..

Hari yg kononnya penuh dengan langkah kanan.. tetapi rupanya penuh dgn langkah kiri ku.. Akhirnya memang betul Segamat telah membenci ku.. dan tidak mahu aku pulang kembali ke pangkuannya.. Tidak mengapalah kalau itu yg kau pinta.. akan aku cuba melupakan mu, tetapi mungkin sukar untuk kenangan yg telah kita lalui bersama selama 3tahun ini..

huwahahahaha.. hanjing sangat u'ouLss.. keluar da wording fondan di sini.. haha oke.. entry raya aku tak post lagi.. tp entry ni aku rajen nk trus buat.. ok ari ni bersamaan 7 October 2009 , tarikh rasmi aku membuat pengakuan bahawa aku bukan lagi kekal sbg pelajar UiTM JOHOR cawangan KAMPUS SEGAMAT..

waaa touching nyerrr.. aku ari ni g wat clearance kat cmpus.. sbb nnti org2 uitm bilang, "Anda mungkin tidak dapat membuat Convo anda, Huwahahaha..".. itu la sebabnya.. hahaha..

tetapi di cemari oleh takdir2 natasha malang kepada aku..

======================
==============================================
==============================================
=========================

Kronologi Shahrizan bersama anak2 hayam nya buat clearance :-


0600 - Awatip kejut aku.. "Shah da bgn blum??"

0637 - Gerak dari kolej tun mamat, malacca city cmpus ke uitm segamat. Gossip sahaja sepanjang perjalanan sambil mengimbau kenangan Diploma.

0800 - Dalam 8 lbeh lah, smpai sane.. nampak papan tanda tulis "Jamuan Hari Raya UiTM Segamat : 7 october 2009."

0801 - A'ah elok lah buat jamuan time aku nk dtg.. tp berharap ia nya tdk terjadi.. cari parking.. wahh ada parking la.. "Atip, langkah kanan kita ari ni dpt parking kt dpn ni".

0805 - Staff ramai yg memakai pakaian raya, berbaju melayu dan berbaju kurung (verangan smua pakai yg paleng chantek la konon..)

0815 - Masuk HEA, gelap jerrrr kt dlm.. dgn gigih mengambil dan mengisi forms yg ada..

0830 - G unit keselamatan, "Pakcik sy nk chck saman lalu lintas saya boleh tak?", -"Owh staff xde lah dik, tunggulah petang skit.. kami ada jamuan raya."

0835 - Owh tidak.. dgn gigih ke level 2 admin untuk ke Unit Kokurikulum.. "Encik, nk buat clearance boleh?" -"Boleh, meh sini cepat" Waa lega aku.. even dorg smua berangan dgn baju raya.. tetapi sempat melayan permintaan kami nk cop..

0900 - "eyh jum g makan kat ibu, rndu la nk makan sane".. makan la kat kdai ibu.. makan nasi lemak idaman sejak part1 dlu..

1000 - da mati akal xtaw nk buat ape.. org lalu lalang.. tp seko pon xde aku kenal dah.. jalan2 sambil menikmati permandangan indah dan kaler2 bangunan yg sgt memberahikan.

1005 - "korang ajar lah aku QMT, aku ada bawak buku dlm kete.." kami g la kt depan block U then menela'ah pelajaran.. mereka membantu ku membuat QMT: Transportations. Bahagia sgt da paham mcmana nk buat.. even satu soalan jer..

1015 - Ustat dtg dgn senyuman nya.. haha.. salam2 then dia hafal mndarin dia.. dia g wt oral.. then jumpe awek dia, Konyai.. salam2.. dia pon ada oral test jgk..

1140 - tgk smua da bersurai dari dewan utk jamuan.. so aku gigih pergi ke bilik Ketua Program untuk mintak cop dia pulak.. then dapat.. aku pon call lah lecturer aku kat melaka "Puan maaf sy xdpt dtg ari ni.. ade buat clearance kat segamat.. bla.. bla.." aku ade kelas jam 1230 sbnarnya..

1215 - then g Unit Pengurusan Kolej (UPK) untuk mintak cop.. dlm perjalanan jumpe Prot.. maaf prot aku lupe nick kaw time salam td.. hahaha.. even aku yg bagi nama tu kat kaw.. g minum2 dlu.. then g UPK then da settle..

1300 - Naek kolej untuk hampir 10 bulan aku xjejak kolej Sempana Riau, kt wing aku.. wahh cm nk nanges.. hahaha.. then jumpe junior2 ku yg masih gigih dan tabah menjaga dan menjadi penunggu Wing..

1400 - Da babye pri, pulang, anu smua nk g kelas.. aku pon berangkat la nk g sambung buat clearance aku.. nk amek cop kt unit laen.. then... "ALAMAK, mane borang2 aku tadi??" memang bahabi tahap sehetan.. borang ilang.. penat aku cari tak taw g mana.. kat sini ada 6 ruang untuk di cop.. aku da dpt siapkan 3 cop.. tinggal 3 je lagi.. sial kan ari aku ni..

1420 - g HEA buat borang baru.. berlari-lari.. berkejar-kejaran.. mintak cop smua org lagi.. aku memang nk pengsan da.. nek tngga turun tngga.. ofis ni kat ujung duni.. berlari ke sane sini.. adoii.. dengan berpeluh nya aku.. da biasa duk dlm aircond je kat melaka.. rasa mcm ape jer..

1515 - aku berjaya menyiapkan smua cop.. wahhh finally.. Borang clearance aku di penuhi cop yg diperlukan.. cm nak nangis pon ada.. hantar then pulang..

padahal plan asal nk g lepas subuh kul 6.30 sbb then boleh la balek dlm kul 12.30 smpai melaka balek.. sbb aku ada kelas.. tp HARAMMmmm..
=================
=============================

wahh tu je la citernye.. sape malas nk baca, ADO den kesah??? hahaha.. tp aku sangat berterima kasih kepada smua staff UiTM Segamat kerana melayani aku dengan baik.. then kalau Pengarah Campus Segamat ada baca blog aku ni (harapan yg tinggi menggunung ibarat gunung ledang).. tolonglah buat Jamuan Hari Raya pada hari lain taw.. macam kt Melaka sini buat ari Sabtu.. so may b tidak mengganggu yg ingin membuat urusan di pejabat.. kerana saya tidak dapat hadir ke DUA kuliah saya pada hari ini.. mungkin salah saya juge kerana tidak menelefon..

7 comments:

iyllienaz said...

haha..at least dah settle..ok la tu..

tengku_fir21 said...

sungguh tragis...
hahaha...


*singgah ler ke blog..dah update

AMIREZKA said...

oit bro.. aku knal sama prot.. waakaka.. die dak wing aku.. ngee wing 3a. :)

ejans said...

iyllienaz: haha hurm tul tu.. atleast da setel.. bole pikir nk buat bnda len plak.. tp g pon xpuas.. kejap sgt.. may b ad nx trip..

tengku_fir21: haha tragis la kaedah nye.. ok insyallah akan singgah yerr..

AMIREZKA: owh tidak.. makna nye kaw la antara si penjaga wing aku.. hahaha wing3a wing aku kot.. bilek aku dpn bilek prot.. ko duk bilek mane??

AMIREZKA said...

aku duk bilik 316.. sblah bilik ko.. but yg aku pelik.. ade nama ko kat dalam bilik aku.. ngee... B.A.G.A.M

ejans said...

haha biasa la tue.. ratu wing.. harus nama kt smua bilek..

tue smua sentimental value dulu2.. time part1 ke part2.. kesah remaja.. haha..

Muhafis said...

kesian enko,
btw rajen ek..
ku soh je dak2 segamat buatkan..
hehe

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |