...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Monday, March 7, 2011

Trip to Cameroon.. opss Cameron Highland..

akhirnya since start practical hari tu mengidam nak pergi CH termakbul.. haha.. sampai satu hari tu kt ofis, semak2 ic pelabur semuanya dari CH.. haha.. mengidam punya pasal.. last pergi sini 2 or 3 tahun lepas..

Jemaah yang pergi hanyalah aku dan pzol.. pagi2 subuh dah gerak.. haha.. kami pergi hari sabtu dan balik ahad.. tidur satu malam sajo! haha.. perjalanan mengambil masa lebih kurang 3 jam dari KL.. kami ikut Exit Tapah.. melalui Ringlet, Tanah Rata dan Brinchang..

Lata Iskandar- 1st attraction yang akan dijumpai..

Kemudian kami meneruskan perjalanan ke Taman Mardi di Tanah Rata..


Perjalanan diteruskan ke Brinchang untuk cari hotel..

Green Garden Hotel - RM98 weekend
Setelah dpt chck-in rumah tumpang yg ado ni.. bilik kami yg atas sekali.. non-ado lift ok.. tangga kami merangkak.. then meneruskan lawatan ke nursery bunga dan cactus yang ado.. setelah bergedik2 bergambo dgn bungan dan cactus.. kami ke pasar cameron..

strawberry di pasar cameron
  kemudian kami ke Boh tea plantation.. jalan yang sangat sempit mencabar pemanduan pzol.. haha.. tp habuan dia sangat menakjubkan.. view yang sangat cantik dan nyaman..


 kemudian pulang ke hotel dan pingsannnn.. haha.. pukul 6 mcmtu gigih bgn nk ke pasar malam.. dlm 500meter dari hotel.. boleh pulak hujan.. gigih nk beli payung.. tapi yang ado semua payung strawberry kaler pink.. haha..

view dari bilik hotel
cowboy sesat.. haha..
mcm dekat KL xde jual je..




 bersambung.....

2 comments:

Farah Anne said...

waaa bestnye die pegi cameroon =P tp berdua-duaan je ke????hahah

theezlin said...

seronoknyaaaaa bercuti ke cameron!

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |