...:: WeLcome .::. Selamat Datang .::. Ahlan Wasahlan .::. Huanying ::...

Saturday, December 4, 2010

Global Experience: Borneo | Labuan

 Under subject Issues in International Business telah menjadi tradisi untuk mengadakan satu trip sambil belajar ke luar negara bagi memberikan pendedahan dunia luar kepada pelajar. Malahan 100% persiapan dilakukan dan diuruskan oleh pelajar sendiri. MALANGNYA.. Semester kali ini, sepatutnya trip diadakan di Hanoi, Vietnam.. tetapi diatas kesibukan Vice Chancellor, proposal kami tidak dapat diluluskan  lagi sehingga ke saat akhir.. hahaha best kan?? terbaek dr estet!!

So lagi 2 or 3 minggu dari tarikh penerbangan kami terpaksa buat contingency plan.. yg ado! dlm Malaysia ajo.. haha.. sebab untuk buat international trip, prosedurnye mengambil masa yg agak lama.. memang xcukup la kurang dari sebulan nk buat kan.. jadi yg ado lg skali kami memilih untuk ke Sabah dan Labuan.. frust lah untuk berangan berjalan ke luar bersama rakan2.. haha.. padahal time diploma dulu dah excited dgn kos ni sbb ada buat international trip.. haha.. ape boleh buat.. xde rezeki.. plan sendiri je lagi bagus.. pergi tempat best2.. 

Ok sambungan untuk entry ini.. yg atas ni muqadimah je.. haha.. trip kami bermula pada:

23 September 2010 - 27 September 2010

______________________________________

Day 1 | Malacca - LCCT - Labuan

loading barang di UiTM Malacca City Campus



@ LCCT |  gigih pagi2 da kt airport 3am
menanti flight pukul 6am
classmates
Sampai sahaja di Labuan Internationl Airport kami terus dibawa ke hotel bersiap untuk lunch dan ke UMS - Kampus Antarabangsa Labuan.. perghhh memang mcm lipas kudung siap.. kami terpaksa siap dgn cepat sebab waktu sgt suntuk.. 

lobi hotel.. ehh motel.. ehh rumah tumpangan kot.. haha..
lunch di Labuan Deepsea Restaurant

inilah bas terbaek dr estet.. 
 Selepas lunch kami yg hanya 15minit.. haha sedey kan.. kami meneruskan perjalanan ke UMS - KAL.. pengangkutan kami slama satu dua hari di Labuan adalah bas mini ni.. yang TANPA pendingin hawa.. haha.. memang mcm nk gila kami cari dan uruskan bas before pergi.. sbb bas kat labuan smua dah xda.. klakarkan.. sbb time tu dorg ada event apa ntah.. so smua bas da kena chartered.. yg ADO bas mini je.. haha layann.. 



@ UMS - KAL

 perjumpaan bersama pelajar business
di hadapan bangunan UMS - KAL
terbaek gile view dia dari sini..
Kemudian kami meneruskan perjalan ke Kg Air Patau-Patau, Labuan..


Kemudian, kami dibawa ke Kompleks Ujana Kewangan Labuan.. kompleks bebas cukai yg ada di Labuan..


Selepas makan malam disekitar kawasan ini.. kami dibawa pulang ke hotel dan tdo!! 1 hari tak rehat dan tido..






bersambung....

4 comments:

- said...

ahhahaha... da berzaman baru update pasal ni ek

ejans said...

haha mane ad masa.. kan busy je dr lepas ry smpai ke final..

Anonymous said...

salam.saya student student IB dari Kampus Melaka. saya nak tnya sdikit tntg trip.boleh saya daptkan emil?

ejans said...

oh ok sure bole.. shahrizans88@gmail.com

nak baca lagi??? | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 |